Máme novou posilu.
Máme testera!

Vždycky to bylo téma a dlouhou dobu právě jenom tématem zůstávalo: “Potřebujeme testera”. Teď jsme konečně udělali správný krok vpřed a přivítali novou posilu Atreo týmu. Kdo to je a v čem všem nám bude pomáhat?

Dost často jsme se u vývoje webových projektů potkávali se zacyklením, kterým si prošel snad každý menší i větší vývojář:

  1. Zadání.
  2. Realizace.
  3. Odevzdání klientovi.
  4. Oprava chyb.
  5. Oprava chyb.
  6. Oprava chyb.

“Vy jste to snad vůbec netestovali?”

Slýchávali jsme poměrně často.

Ale testovali, testovali… Marně jsme vysvětlovali klientovi.

Testování proběhlo vždycky. Bez něj bychom projekt do světa nepustili. Jenže interní testování obvykle probíhalo tak, že testery se stávali samotní vývojáři, kteří se podíleli na psaní kódu.

Nemusíme vysvětlovat, že to nebylo zrovna ideální…

Kvalita služeb na prvním místě. Od teď s Nikolou

Pokaždé, když došlo k takovému hašení problému, lítalo častěji než kdy jindy ve vzduchu: Prostě potřebujeme samostatného testera, který bude mít čistě focus na to, abychom klientům předávali pečlivě otestovanou práci.

Rozhodli jsme se, že pokud chceme neustále zvyšovat kvalitu našich služeb a zefektivnit vývoj, musíme řady o testera rozšířit ihned.

A tak se stalo, že jsme se rozrostli o novou posilu – Nikolu.

Poslouchali jsme to takřka od základní školy, že holky jsou pečlivější a zodpovědnější. Tak nám dávalo smysl, abychom na tuto pozici takového člověka našli.

Nikča – řád, který jsme tolik potřebovali

Nikča má zkušenosti se samotným programováním, orientuje se v problematice, ale hlavně jsme si jistí, že s Nikčou přijde právě ta pečlivost a zodpovědnost, kterou ne jeden klient jistě uvítá.

Už v prvních dnech jejího působení se ukazuje, že to byl správný krok vpřed – vše začíná mít svůj řád, Nikča si připravuje pečlivě tabulky s aktuálním stavem požadavků, testuje výstupy všech programátorů a denně dohlíží na to, aby se věci hýbaly správným směrem a nic nezůstalo bez povšimnutí.

Pokud Nikča zrovna nesedí za počítačem, tak ji můžete zastihnout někde na treku na horách (hlavně v Beskydech), na in-linech, nebo v shisha baru. Svůj volný čas hodně tráví se svým přítelem nebo malými synovci.

BTW Když jsme se o nové posile zmínili venku, zaslechli jsme názor, že tester je dost často ten nejdůležitější člověk v týmu.

Tak snad nás tento krok opět někam posune a čekají nás světlejší zítřky 🙂